Penting 2018 Media sosial Trend

Yang terbesar  trend media sosial 2017 termasuk video, pemasaran influencer dan bots.

Kini sudah tiba masanya bersedia untuk 2018, dan jelas, mereka trend tidak akan pergi tidak lama lagi.

Pada tahun berikutnya, anda boleh yakin video dan pemasaran influencer akan terus menjadi trend media sosial paling tinggi, pemasaran tidak kekal juga seolah-olah bersedia untuk tahun yang mencabar.

Tetapi (diharapkan) salah satu trend paling penting kita akan melihat dalam 2018 adalah perniagaan dan jenama akhirnya menyedari keperluan untuk membuat sambungan yang sahih dan emosi dengan pelanggan atau penonton mereka, apa sahaja teknologi atau platform sosial yang paling masuk akal.

Walaupun jenama dan beberapa perniagaan memahami perkara ini sekarang, masih terlalu banyak yang masih tidak mendapatkannya.

Tetapi ini hanya calar permukaan tahun ini. Baca untuk media sosial tips pemasaran dan pandangan yang bernas!

Berikut adalah yang paling penting 2018 trend media sosial yang anda perlu tahu untuk berjaya, menurut mereka daripada pakar-pakar pemasaran .

Strategi Digital, Shane Barker Consulting

Social media continues to amaze and impress me every day. Especially with the continual changes to their algorithms, it’s not quite as easy to crack the code to success.

However, since I’ve been closely following its evolution, I can clearly see certain trends that are here to stay. So, here’s my two cents on what you should focus on in 2018 to nail your social media strategy.

1. Cerita ID4u

Well, jujur apabila ID4U melancarkan “Stories,” Saya tidak begitu yakin tentang keberkesanannya. Mengapa anda akan mencontohi sesuatu yang kini boleh didapati pada platform popular lain? Tetapi seperti yang saya katakan pada awal, media sosial. Kejayaan Cerita ID4U adalah salah satu platform yang mengagumkan masakini.

Dalam masa setahun, ID4U yang digunakan oleh 600 orang setiap bulan! Memandangkan kadar di mana popularitinya semakin meningkat, saya pasti mengharapkan ia untuk mencapai pengguna yang paling tinggi pada 2018.

Keindahan Stories ID4U adalah bahawa ia memerlukan sedikit usaha untuk membuat dan kemungkinan yang tidak berkesudahan. Oleh itu, perniagaan yang bijak perlu memanfaatkan peluang ini untuk lebih besar kejayaan media sosial tahun-tahun kehadapan.

Marketing 2. Pengaruh

Influencer Marketing Hub meramalkan bahawa jumlah perbelanjaan pada siaran ditaja oleh mereka yang berpengaruh akan mencapai $ 24 juta menjelang 2018. Dengan 67 peratus daripada pemasar merancang untuk meningkatkan belanjawan pemasaran influencer mereka tahun 2018, ia sudah pasti sesuatu yang bernilai .

pengaruh sosial boleh menjadi sangat bermanfaat dalam mengembangkan jangkauan anda dan menyampaikan mesej anda kepada penonton sasaran anda. Kerana pemasaran influencer tidak mendesak seperti iklan tradisional, mesej jenama anda kelihatan lebih berwibawa, juga.

Dengan menyambung serta pengaruh relevan dan mewujudkan hubungan jangka panjang dengan mereka, anda boleh mendapat pulangan yang luar biasa. Jadi, jika anda mencari untuk up strategi media sosial, pengaruh leverage anda pada tahun 2018

3. Live Video

Satu lagi trend media sosial yang anda pasti perlu memanfaatkan pada 2018: video streaming. Menurut beberapa pandangan menakjubkan didedahkan oleh Facebook, orang menghabiskan lebih banyak masa 3x menonton video secara langsung daripada orang-orang yang telah dirakam. Bukan itu sahaja. Pertunangan pada video hidup adalah 10x lebih daripada itu pada video pra-rakaman normal.

Video secara langsung telah membantu banyak syarikat secara mendadak meningkatkan pengikut sosial mereka dan penglibatan. GORUCK, pengeluar beg galas, mempunyai beribu-ribu penonton yang menonton siaran langsung sebanyak 48 jam acara ketahanan . Ini jelas menunjukkan bahawa video secara langsung perlu menjadi bahagian penting dalam strategi media sosial anda pada tahun 2018.

Saya tahu ramai yang dah kecundang dalam perniagaan dan terpaksa cari jalan lain untuk terus hidup menyara kehidupan.

Tak perlu malu dengan kegagalan yang telah anda lalui. Yang penting belajar kesilapan dan kegagalan tersebut dan buat sekali lagi dengan cara berbeza…

Daftar Di Sini

Moral cerita: ada bunyi yang banyak dalam media sosial hari ini.Tumpuan kepada pengguna dan komuniti anda untuk mendapatkan kejayaan dalam media sosial.

Pemikiran tren lain untuk 2018

 • Kreativiti adalah produktiviti yang baru.

 • AR / VR adalah media sosial yang baru.

 • Instagram adalah Facebook baru.

 • Facebook TV baru.

 • Snapchat adalah MySpace baru.

 • LinkedIn biru hitam baru.

 • Sederhana adalah blog baru.

 • Twitter adalah gerakan sosial baru.

 • Emojis adalah bahasa universal yang baru.

 • AI adalah perkhidmatan pelanggan baru.

 • Talkwalker adalah Google Alert baru.

 • Podcast adalah radio yang baru.

 • Dan kita tidak boleh lupa … Meditasi adalah Starbucks jangka masa yang baru.